Bidfunktionsbehandling

Øm i kæberne og måske også hovedpine? Det kan skyldes problemer med bidfunktionen.

Bidfunktionen er for patienterne en ret ukendt del af tandlæge gerningen. Bidfunktion handler om samspillet mellem tænderne, deres morfologi, deres placering i tandbuen, muskulaturen og kæbeledet.

F.eks. er det ingen kunst at fremstille en krone til en tand. Det der betyder noget er, at tanden passer i funktion med de øvrige tænder.

Hos Brædstrup Implantat Center har tandlæge Birgitte Skadborg fra sit job som lærer på Århus Tandlægeskole stor erfaring i behandling af bidfunktionsproblemer .
Hun modtager henvisninger fra kolleger fra hele landet i bidfunktion.
Et misforhold i bidfunktionen kan udtrykke sig på
mange måder.

  • kuldefølsomme tænder
  • ømme tænder
  • ømme muskler
  • hovedpine og/eller kæbeledsproblemer
  • nedsat gabeevne

Som regel er det kun en eller to af punkterne, der dominerer. Behandling af et misforhold afhænger af problemet, men kan være fra almindelig massage til muskel- og gabeøvelser over bideskinner af forskellige typer.

Bideskinnen laves i plast og dækker tyggefladerne. Bideskinnen er aftagelig. Bideskinner er også velegnede til forebyggelse af slid, hvis du skærer tænder. 

Desuden tilbyder vi på Brædstrup Implantat Center bidfunktionsanalyse og behandling vha. en T-Scan maskine som kan registrere og analysere biddet helt korrekt.