Børnetandpleje

På Brædstrup Implantat Center har vi personale som er meget dygtige til at tage sig af behandlingen af børn. Vores tandlæger Maria Rønning og Pernille Hoy har gennem mange år arbejdet med børn i den kommunale tandpleje, og har den fornødne kompetence til at give netop dit barn den optimale behandling.

Børnetandpleje på Brædstrup Implantat Center

Brædstrup Implantat Center tilbyder behandling af børn og unge mellem 0 og 18 år. Det gælder forebyggende og behandlende tandpleje af alle tandsygdomme og tandproblemer.

Vi laver individuelle behandlinger til lige netop dit barn, og vi tager hensyn til den psykologiske og pædagogiske tilvænning, det kræver. Børns behov er meget forskellige, og derfor vurderer vi i hvert enkelt tilfælde, hvad der skal til.

Smertelindring

Der er virkelig mange muligheder for, at dit barn får en god oplevelse hos tandlægen. Klinikken kan tilbyde smertelindring med et væld af moderne midler: Overfladebedøvelse, lokalbedøvelse, og vi kan benytte os af beroligende medicin inden behandlingen.

Noget af det vigtigste i denne sammenhæng er at tænke på, at angst for tandlæger “smitter,” så lad være med at fortælle dit barn, hvis du selv er bange.

Tandbørstning

Start med at børste dit barns tænder, når den første tand bryder frem. Brug en blød børste og vent med tandpastaen til mælke-kindtænderne bryder frem.

Det er som regel bedst, at barnet ligger på puslebordet eller med hovedet i dit skød. Således kan du bedst arbejde, og barnets hoved er støttet godt af.

Det er svært at undgå, barnet græder lidt. Tab ikke selv modet!

Det hjælper dit barn med at vænne sig til tandbørstningen, hvis du selv lyder glad og derved forsikrer dit barn om, at mor/far gør noget, der er OK. Giv bagefter barnet et knus og fortæl, hvor godt det er, at tænderne nu er rene.

Når barnet bliver lidt større, kan det blive glad for små historier og sange, du kan underholde med, mens I børster. Et barn mellem 2 og 9 kan hjælpe med tandbørstningen, men må aldrig overlades ansvaret selv. Motorikken er ikke klar til at styre børsten ind i alle hjørner.

Når barnet er 10-12 år gammelt er det klar til at børste sine tænder selv! Nu skal vi – forældre – blot være på sidelinien og opfordre til, at det bliver gjort.

Betaling

Behandling af de 0 – 15 årige

I de fleste kommuner varetager den kommunale tandpleje alle eftersyn og behandlinger af børn fra 0 til 15 år. Denne har en særlig ekspertise, når det drejer sig om børn, hvorfor vi anbefaler, at man benytter denne. Desuden er behandlingen gratis.

Det er dog pr. 1/1 2018 muligt at vælge privat praksis til dit barn mod egenbetaling på 35%. Skiftet skal meddeles skoletandplejen, der videresender de relevante oplysninger.

Det er vigtigt at vide, at den gratis behandling af eventuelle tandskader i skoleårene herved fravælges – derfor bør børnene ikke meldes ud af den kommunale tandpleje, før der er sørget for tandskadedækning. Ligeledes bør en eventuel tandregulering afsluttes inden skiftet.

Behandling af de 16 – 21 årige

Alle 16 til 21- årige har fuld valgfrihed mellem behandling i privat praksis eller på kommunal klinik. Behandlingen her på klinikken er gratis, og vi anbefaler kontrolbesøg her, mens det er gratis, for at lette overgangen til ungdomstandplejen. Vi gør opmærksom på at der kan komme en lille ejenbetaling ved større behandlinger, da den kommunale tandpleje ofte har max beløb de beviler. Du vil altid blive gjort opmærksomp på, hvis der er egenbetaling.

Sådan gør du

Du skal henvende dig i din kommune og melde, at dit barn nu gerne vil gå til tandlæge på Brædstrup Implantat Center. Så indgår vi en aftale med din kommune.

Hvis du bor i en kommune uden kommunale børnetandklinikker, så kan du få refunderet hele beløbet fra tandbehandlingen hos os i din hjemkommune.