Fuldnarkose og sedering

Brædstrup Implantat Center tilbyder nu fuldnarkose og sedering

Den ene form er fuld narkose, som kendes fra sygehuse. Man får anlagt en nål i hånden hvorefter bedøvelsesmidlerne gives og søvnen indtræder hurtigt. Under hele forløbet er patienten under observation af anæstesilæge og anæstesisygeplejerske.

Kan alle tilbydes fuld narkose?

Nej; hvis man lider af sygdomme, der bevirker en forhøjet risiko ved narkose og/eller der vil blive brug for ekstra overvågning efter operationen vil fuld narkose ikke kunne tilbydes. Sikkerheden for patienten går forud for alle andre hensyn

I stedet vil der i de fleste tilfælde kunne tilbydes en alternativ og i de fleste tilfælde (selv hos raske) bedre behandling i form af sedering

Sedering går ud på at give dels smertestillende, dels beroligende medicin, således at patienten er halvvågen og kan samarbejde til at trække vejret og åbne munden. Derefter gives lokalbedøvelse, hvorefter behandlingen gennemføres.

Under sederingen vil man være overvåget af anæstesilæge.

Sederingen har flere fordele: man kommer ikke ”helt væk”, dermed er belastningen på kroppen meget mindre. Desuden vil man have haft en positiv oplevelse og dermed måske kunne undgå fremtidig medicinering ved tandlægebesøg.

Midler der bruges ved sedering er i princippet de samme som bruges til fuld narkose, men i meget mindre dosering. Ydermere fordel ved sedering er, at man kan komme hjem umiddelbart efter behandlingen.
Man skal være fastende både til fuldbedøvelse og sedering. Fasteregler vil blive udleveret
Man må ikke føre køretøj før dagen efter og skal være ledsaget af en voksen.