Ny CT-scanner

Brædstrup Implantat Center har udvidet med egen 3D CT-scanner.

I forbindelse med vores udvidelse af klinikken med en kirurgisk specialklinik, har vi fået ny 3D CT-scanner. Scanneren producerer 3D billeder af kæbeknoglen, der sikrer optimal diagnostik forud for eksempelvis implantatbehandling og fjernelse af vanskelige visdomstænder.

Avancerede 3-dimensionelle billeder
Scanneren er af typen Planmeca Promax et panoramarøntgenanlæg, der i tillæg til 3D billeder også giver mulighed for panorama- og cephalometriske undersøgelser.

Scanneren repræsenterer en ny Cone Beam Computer Tomography teknologi (CBCT). Alle nødvendige billeder bliver taget i løbet af en halvcirkelscanning – i modsætning til medicinsk CT, som laver flere rotationer mens den scanner aksialt. I løbet af rotationen tager Promax 300 billeder.

Den nye 3D-scanner giver et billede med meget høj opløsning og uden artefakter. Som følge af den pulserende røntgenstråling, (i stedet for kontinuerlig bestråling), bliver patienten kun udsat for bestråling i få sekunder i løbet af den tid undersøgelsen tager. Den nye teknologi reducerer således patientens stråledosis betydeligt.

 

Med venlig hilsen
Brædstrup Implantat Center